Betekenis en hoop op de eeuwigheid

Het woord 'eeuwig' wordt 47 keer genoemd in de Authorized Version of the Bible (KJV), het woord 'eeuwig' 97 keer. Het is zo belangrijk om te begrijpen en toch zo moeilijk om je hoofd rond te krijgen.

betekenis van de eeuwigheidDe betekenis van eeuwigheid. Stel je het grootste boek voor dat je je kunt voorstellen, nu is slechts één pagina van dit enorm grote boek als het leven op aarde vergeleken met de eeuwigheid. Dat betekent dat al die miljoenen andere pagina's nog geleefd moeten worden in Glorie met de Heer Jezus Christus.
Ik bid dat dat een beter begrip geeft, de Heer Jezus Christus belooft ons eeuwig leven, zonder einde, voor eeuwig en altijd in het volmaakte Koninkrijk, het Koninkrijk van God.

De Heer Jezus Christus onderwees het eeuwige Koninkrijk van God. In het evangelie van Mattheüs hoofdstuk 4 en vers 17 staat vanaf die dag dat Jezus begon te prediken en zei: bekeer u, want het Koninkrijk van God is nabij.
Berouw; zich berouwvol afkeren van de zonde om in en voor de Heer Jezus Christus te leven, wordt beloond met een eeuwigheid met Hem in het volmaakte Koninkrijk.
Ik hoef misschien niemand eraan te herinneren dat deze wereld waarin we momenteel leven een gevallen wereld is, waar Satan en zijn demonen en zijn dienaren verwoesting aanrichten.
Stel je het eeuwigdurende Koninkrijk van God voor waar geen Duivel is, mediteer hier maar even over, een Koninkrijk zonder Duivel, zonder enig kwaad, zonder corruptie, zonder dood, zonder armoede, maar zoals de Schepper het bedoeld heeft in vrede en volmaakte harmonie.
Degenen die al in de hemel zijn, bidden dat hun geliefden het geloof in de Heer Jezus Christus behouden en zich bij hen in de hemel voegen om voor altijd samen te zijn.
Als je een geliefde in de hemel hebt, blijf vechten voor de goede strijd van het geloof in Christus Jezus de Heer, leef voor Jezus Christus, zodat je weer samen zult zijn en die tijd voor altijd en altijd.
Dit doet me denken aan twee schriftgedeelten:
'Maar zoals geschreven staat: geen oog heeft gezien, geen oor heeft gehoord, en is niet in het hart van een mens opgekomen, wat God heeft bereid voor hen die hem liefhebben. (1 Kor 2:9) We kunnen de mooie dingen die God voor ons heeft voorbereid om voor eeuwig van te genieten, zelfs nog niet helemaal begrijpen.
De Heer Jezus zei: “In het huis van mijn Vader zijn vele woningen: als dat niet zo was, zou ik het je hebben verteld. Ik ga een plaats voor je klaarmaken.” (Johannes 14:2)

De grootste truc van de Duivel was om de wereld ervan te overtuigen dat hij en de hel niet bestaan, maar hij overtuigde ook een meerderheid dat mensen geen drie-enige wezens zijn met een lichaam, ziel en geest en bijgevolg dat de ziel niet eeuwig is.
Maar als iemand er eenmaal van overtuigd is dat de echte jij je ziel is, dat het lichaam slechts een tijdelijke sterfelijke tabernakel is waar de ziel in woont en dat je ziel voor de eeuwigheid is geschapen en onsterfelijk is en dus niet kan sterven, dan zal iedereen zich zorgen maken waar ze zullen doorbrengen eeuwigheid?
De Heer Jezus Christus leerde ons bidden en in dat zeer dagelijkse gebed worden we in het laatste vers dagelijks aan de eeuwigheid herinnerd.
Ik wil graag dat je nu samen met mij dit bidt:
Onze Vader die in de hemel zijt, geheiligd zij uw naam. Uw koninkrijk kome. Uw wil geschiede op aarde, zoals in de hemel. Geef ons vandaag ons dagelijks brood. En vergeef ons onze schulden, zoals wij onze schuldenaren vergeven. En leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van het kwaad:
Want van U is het koninkrijk, en de kracht, en de heerlijkheid, voor altijd. Amen.

Liefde en zegeningen
Evangelist Vincentius
Controleer ook de Podcasts